Tartaletki ze szpinakiem- idealna przystawka

Data: 15.05.2019 22:22

Autor: qqwe22

przepisy.pl

Skłądniki:

Łosoś wędzony 100g

Cebula 1 sztuka

Smietana 36% 200ml

Szpinak 120g

Tarty ser żóły 50g

2 jajka

ciasto francuskie

oliwa 20ml

Esencja do sosu pieczeniowego jasnego Knorr (nie sponsorowane)

#gotowanie #knorr #przepisy

Krok 1

Przygotuj foremki do pieczenia o średnicy 8-10 centymetrów. Ciasto francuskie rozwałkuj na grubość 2 milimetrów. Następnie jedną z foremek powycinaj krążki z ciasta i wyłóż nim środek każdej z foremki. Ponakłuwaj widelcem każdą tartaletkę i zapiecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 5 minut.

Krok 2

Łososia oraz cebulę pokrój w kostkę i przesmaż w garnku na oliwie. Dodaj szpinak i smaż chwilę razem.

Krok 3

Śmietanę i Esencję do sosu pieczeniowego jasnego Knorr dodaj do składników smażonych. Doprowadź do wrzenia i zredukuj.

Krok 4

Wystudź, dodaj jajka i dokładnie wymieszaj. Dodaj starty ser i wymieszaj razem.

Krok 5

Do każdego z zapieczonych spodów z ciasta nałóż przygotowany szpinak z łososiem. Tak przygotowane tartaletki wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 160 stopni i zapiekaj 10-12 minut.

Brak komentarzy